De verbouwing betreft een jaren’30 woning. De woonkamer is vergroot door de naastgelegen een kleine ruimte aan de voorzijde bij het woongedeelte te betrekken, Daarvoor is een ondersteunende wand verwijdert en een staalconstructie bewust zichtbaar aangebracht. De bestaande serre aan de achterzijde was bouwkundig in slechte staat en functioneel werd de ruimte als onprettig ervaren waardoor deze niet gebruikt werd. De bestaande keuken is gehandhaafd maar door de ingrepen en het vervallen van binnendeuren is de verbinding met de omliggende ruimten verbeterd. Gekozen is om de serre bij de woon- eetkamer te betrekken zodat er een grote prettige leefruimte ontstaat en meer daglicht in de eetkamer binnentreedt. Voor de vernieuwing van de serre is gekozen voor een eigentijdse architectonische uitstraling om het onderscheid tussen de oorspronkelijke jaren ‘30 woning en de nieuwe toevoeging te versterken.

Verbouw
woonhuis
Grindweg
Rotterdam

logo-nieuw-390x211-2 (Demo)
BNA_Keurmerk_NL (Demo)